
Marjo Dirks en Linda van Os werken samen onder de naam: Bakfietsjuf. Met het idee dat we met een Bakfiets vol inspiratie zo je school binnen kunnen rijden. Wij zijn beeldende docenten met veel (vlieguren) ervaring op school. Onze liefde voor kunst en cultuur dragen we met enthousiasme over aan leerlingen. Werken met je handen, leren vanuit het handelen is een belangrijke motto van ons. Wat zijn de mogelijkheden van verschillende materialen en wat is zijn de mogelijkheden voor de leerlingen?
dinsdag 30 november 2021
Lijf en leden
Draadfiguur
Wanneer werk je nog met ijzerdraad? Ga samen met je leerlingen aan de slag met de Bakfietsjuf. Al onderzoekende leren de kinderen omgaan met een nieuw materiaal. Hoe werkt ijzerdraad, hoe kun je een draad het beste buigen en wanneer heb je een tang nodig? Buigen, wikkelen en verbindingen maken is de uitdaging. De workshop is opgebouwd uit kleine onderzoeksstappen waardoor alle kinderen tot een eigen draadfiguur komen. Naast het experimenten met ijzerdraad zijn de leerlingen ook bezig met het menselijk lichaam: houding en verhouding.
duur 1,5 uur
geschikt voor groepen 5 t/m 8
Waterwereld
Zonder water kunnen we niet leven. Water is overal. Water is om te drinken, om schoon mee te maken, o plezier mee te beleven. Water is van levensbelang voor mens en dier. De Bakfietsjuf heeft meerdere workshops die in dit hema passen.
Het verfrissend veelkleurig groen in de zomer, de kleurenpracht in de herfst geven mij levenskrachte en inspiratie. De prille blaadjes ter aankondiging van de lente, de mooie takkenstructuur met witter rijp op de bomen in de winter laten je meer de subtiliteit van de natuur zien.De veer gevonden op de grond, de steen naast de vijver, de regen op je huid, de slak in de tuin, de hommel op de bloesem: ons leven is doordrenkt met de natuur.
Klik op onderstaande link voor meer informatie.
in bad
Wil je een andere beeldende workshops met het thema water? Dat kan , bel of mail dan met de Bakfietsjuf.
Neem contact met ons op voor meer informatie: 06 28 666 046
Klee onder zee
In bad
Plasticsoep Koraal
De leerlingen kijken samen naar de kleurrijke onderwaterwereld. Wat zijn de visuele eigenschappen van de kleurrijke wereld onder zee? En hoe geef je deze vorm?
Vanuit dit experiment bouwt iedere leerling een stukje koraal op, waar ze verschillende technieken gebruiken. Per klas ontstaat er zo een kleurrijk koraalrif.
duur 1,5 uur
geschikt voor groepen 5 t/m 8
kosten per workshop 100 euro plus materiaalkosten
Woest water
De zee voelt koud, het smaakt zout en na een duik wil je weer opdrogen aan de kant. Maar hoe ziet de zee eruit als je alleen karton en krijt hebt.
Iedere leerling maakt een eigen woeste zee waar de golven vorm krijgen door gescheurd golfkarton. Met blauwen en groenen pastelkrijt mengen de kinderen de prachtigste waterkleuren.
Een workshop waar materiaalbeleving, kleuronderzoek en tactiliteit centraal staat. De verschillende lagen karton geven een mooi gelaagd beeld. Met klei kun je verschillende onderwaterdieren of vaartuigen toevoegen afhankelijk in welke thema je het wil inpassen.
duur 1,5 uur
geschikt voor groepen 3 t/m 7
kosten per workshop 100 euro plus materiaalkosten
Zakje zee
Ga je mee zwemmen in de blauwe zee?
Wie zwemt er mee in jouw zee! Is het een vis, een kwal of een zeester?
Leerlingen maken een eigen zeediertje van klei en je snapt het al…deze kan niet zonder water. Heerlijk kneden, en knijpen tot er een betoverende blauwe zee ontstaat waar het visje zich zeker thuis gaat voelen.
Sensomotorisch workshop voor de onderbouw waarbij het voelen en vormen centraal staat.
duur 1,25 uur
geschikt voor groepen 1/2 tot en met 4
kosten per workshop 85 euro plus materiaalkosten